01.05.2015
Start-up yritys tuotteistaa kontteja muonitukseen.
EntoCube on hanke, jossa 10-jalkaiseen varastokonttiin rakennettiin järjestelmä heinäsirkkojen kasvatukseen. Finncontainers oli mukana tukemassa startupin alkuvaiheita toimittamalla siihen sopivan kontin. Espoossa kontti muokattiin ulkopuolelta sopimaan yrityksen imagoon ja sisälle rakennettiin hyönteiskasvatukseen otolliset olosuhteet. Entocube on vuonna 2015 perustettu yhtiö, joka kehittää ihmisravinnoksi tarkoitettua hyönteisproteiinin tuotantoa konteissa. Myytävä tuote on konttiratkaisu itsessään. EntoCuben tiimiin kuuluvat Hannes Sjöblad, Robert Nemlander, Otto Palonen ja Perttu Karjalainen. EntoCube valjastaa merikontteja hyönteisten paikalliseen massatuotantoon. Hyönteisruoka on tulevaisuuden elänproteiinin lähde. Tuotanto on mahdollista missä tahansa maailmalla ja kontteja voi kasata mielensä mukaan.
EntoCube tekee yhteistyötä suomalaisten tutkimuslaitosten sekä hyönteis-, maatalous- ja ruoka-alan yritysten kanssa kotimaisen tutkimustyön edistämiseksi. Ideana on kontilla massatuottaa hyönteisiä ruoaksi paikallisesti missä tahansa maailmalla ja sitä kautta ratkaista nälänhätää. EntoCube on mukana Startup Saunassa. Se on Aalto-yliopiston opiskelijoiden perustama palkittu kiihdyttämöohjelma, joka vauhdittaa aikaisen vaiheen yritysten kehitystä. Ohjelman valmentajat ovat kokeneita yrittäjiä ja sijoittajia. Saunan valmennus on painottunut liiketoimintamallien kehittämiseen, tuotteiden kaupallistamiseen ja markkinointiin. Ohessa kuvia EntoCuben luomasta hyönteiskontista.